Trouwen op de boerderij

Foto 1: Willeke Terlouw Fotografie | Foto 2: Nando Fotografie

Yes ! Je bent ten huwelijk gevraagd door je grote liefde. Jouw lief ging op één knie. Vier de liefde voor elkaar op de boerderij. In het bijzijn van de de mensen waar jullie van houden. Voor het organiseren van deze speciale dag komt heel wat kijken. Wij helpen jullie graag om er een onvergetelijke dag van te maken. 

Waarom trouwen bij het Boerengoed?

 • Een bijzondere trouwlocatie binnen én buiten
 • Ruime ervaring met het organiseren van bruiloften
 • Centraal gelegen trouwlocatie; binnen een uur te bereiken vanuit grote steden Rotterdam, Amsterdam, Utrecht, Nijmegen. Het Boerengoed is een trouwlocatie en feestzaal in de Betuwe, Gelderland in het plaatsje Enspijk. 
 • Unieke ruimtes op de verbouwde boerderij

 

Wat moet je regelen als je gaat trouwen?

Stappenplan Bruiloft regelen:

 1. Neem contact op met het Boerengoed voor het inplannen van de bruiloft. Wees er snel bij want een vrije datum vinden is lastiger dan je denkt.
 2. Neem daarna contact op met de Gemeente waar je gaat trouwen.
  Ga je trouwen bij het Boerengoed? Neem dan contact op met Gemeente West-Betuwe en vraag het meldingsformulier voor ondertrouw aan. Deze kun je ook vinden op de website van de gemeente West Betuwe. 
  De dag en datum van jullie bruiloft bepalen ook de kosten.
 3. Vraag meldingsformulier aan voor het huwelijk of partnerschap.
 4. Kies een (buitengewoon) ambtenaar van de burgerlijke stand (BABS). Dit kan een persoon zijn van de gemeente die toegewezen wordt of je kunt een eigen BABS vragen. De ‘huis’-BABS op ons bedrijf is Monique Peters. Bekijk meer bruilofttips op deze pagina. 
 5. Vul het meldingsformulier voor trouwen of geregistreerd partnerschap en vervolg de stappen uit het formulier

Na het regelen van de officiële gedeelte, kun je verder gaan met de precieze invulling van deze speciale dag. Heb je al helemaal in gedachten hoe jouw bruiloft eruit komt te zien, of ben je nog zoekende? Een grootse bruiloft of juist kleiner en intiemer.

We denken graag met je mee voor de invulling van jullie trouwdag. Op het Boerengoed zijn vele huwelijken gesloten afgelopen jaren en deze ervaring delen we graag. We helpen je om droomwensen om te zetten naar een reële planning.

Hoe ziet jullie speciale dag eruit? Wij helpen je vast op weg met een grove planning. Deze is geheel naar wens aan te passen en we komen graag met je in contact om de details verder te bespreken.

Jouw speciale dag; trouwen op een boerderij

Voorbeeld indeling van een trouwdag op het Boerengoed. 

Datum: in overleg 

Gelegenheid: Huwelijk

Tijd: 15.00 – 20.30 uur

Locatie: kies uit een van de bijzondere trouwlocaties op het Boerengoed.

15.00 uur Ontvangst gasten.

15.15 uur Huwelijksceremonie in een van de unieke trouwlocaties. Trouwen op een boerderij of op de trouwlocatie buiten in de fraaie leeftuin. Uniek en intieme trouwlocatie waarbij alle plechtigheden mogelijk op een locatie plaatsvinden.

15.45 uur Bruidspaar feliciteren met koffie en thee of iets anders te drinken. Aansnijden van eigen bruidstaart. Dit bijzondere taartmoment op de bruiloft is een mooi moment om foto’s te maken.

16.15 uur We borrelen gezellig verder in de tuin, binnenplaats of een van onze andere romantische trouwlocaties. Ook bij slecht weer zit je altijd overdekt onder de tenten, of heerlijk in de schaduw onder de bomen of parasols. 

16.45 uur Mogelijkheid voor kerkelijke inzegening. De gasten kunnen gebracht worden met gepast vervoer zoals de huifkar met trekker. Ook is er na de huwelijksceremonie tijd om de huwelijksfoto’s te maken. Het Boerengoed ligt vlakbij mooie locaties in het bos en kasteel van Neerijnen of Marienwaerdt. Ook zijn foto’s in het hooi op de boerderij van het Boerengoed altijd bijzonder romantisch.

18.00 uur Diner met keuze uit verschillende buffetten of een uitgebreide barbecue. Er wordt gebakken op houtskool voor een heerlijke rokerige smaak. 

Na het diner is er de mogelijkheid om de dag te verlengen met een huwelijksfeest. Bekijk hiervoor het feestarrangement. Of verleng het dagprogramma met een receptie.

20.30 uur Einde programma met de daggasten tijdens de trouwdag op de boerderij. 

Sluit de trouwdag af met een spetterend feest of gezellige receptie!

Na het dagprogramma kan er aansluitend een feest of receptie in de avond worden gevierd. Ontvang de avondgasten op onze unieke feestlocaties. Ook is het mogelijk om een buitenfeest te vieren, mocht het weer het toelaten. 

Voorbeeldplanning:

20.30 uur Ontvangst met koffie en een slagroomsoes

Heet de avondgasten voor receptie of feestavond welkom. Wij gaan gedurende de avond rond met bittergarnituur en koude hapjes. Er staan nootjes op tafel. Verder is er onbeperkt drank per persoon. Er is een beamer aanwezig voor stukjes en voordrachten. Feestlocatie de Hooischuur beschikt over een podium voor een band, DJ of optreden. Bruidsparen regelen zelf altijd een DJ of ander entertainment. We hebben al onze leveranciers tips al wel vast voor je op een rijtje gezet, bekijk onze tips hier.

01.00 uur We sluiten deze bijzondere dag af.

Alleen een huwelijksfeest geven is ook mogelijk. Bekijk hiervoor het feestarrangement. 

Plannen van je bruiloft kan beginnen!

We hebben onze tips van mede-trouwleveranciers voor je op een rijtje gezet. Door de jaren heen hebben wij veel ervaring opgedaan om een bruiloft te organiseren. En daarbij stonden we in nauw contact met andere leveranciers. Denk hierbij aan bijzondere extra’s voor de bruiloft zoals een photobooth, aankleding, muziek en overnachten in de buurt. 

Tijd:

5,5 uur

Prijzen:

Volwassenen:
€53 p.p.
Kinderen 6-12 jaar:
€31,80 p.p.

Het vinden van een goedkope trouwlocatie kan lastig zijn. Het Boerengoed is een trouwlocatie voor ieder budget; je kunt het zo gek maken als je zelf wilt. We hebben de kosten en verschillende extra opties voor je op een rijtje gezet:

Huwelijksceremonie: € 350,-
Inclusief drank en barbecue: € 53 p.p.
Kinderen: 2 t/m 5 jaar €7,50 per kind en van 6 tot 12 jaar zijn €31,80

Prijzen per persoon zijn vanaf prijzen.
Let op prijs is exclusief locatiehuur.
Vraag vrijblijvend een offerte aan voor de specifieke prijzen.

Benieuwd naar onze trouwlocaties? Krijg hier alvast een sfeerimpressie of kom vrijblijvend kijken op afspraak.

Extra's:

Appelkruimeltaart met slagroom
€ 3,50 p.p.
Petit fours
€ 2,50 p.p
Gesorteerd gebak
€ 3,75 p.p.
Worsten- en saucijzenbroodjes
€ 3,25 p.p.
Puntzak friet
€ 3,50 p.p.
Versgebakken kipsaté met kroepoek en satésaus
€ 3,75 p.p.
Broodjes frikandel en kroket
€ 3,50 p.p.
Boerderij ijs na
€ 3,75 p.p.
Ijs- & bavaroistaarten buffet
€ 7,50 p.p.
Chocolademousse & vanille-ijs
€ 5,50 p.p.

Bekijk ook:

€ 24,50 p.p.​

€ 20,50 p.p.​

€ 24,50 p.p.​

€ 26,50 p.p.​

Informatie aanvragen – Trouwen op de boerderij

Vraag via onderstaand formulier meer informatie of een vrijblijvende offerte op maat aan! Vaak zijn uitjes aan te passen aan specifieke wensen. Een voorstel op basis van uw aanvraag wordt zo snel mogelijk naar je verstuurd.

Als je aanvraag verstuurd is, ontvangt je per e-mail direct alle gegevens van dit uitje.

Offerte aanvragen
Arrangement op maat

Offerte aanvragen

Laat ons weten waar u naar opzoek bent, dan nemen we zo snel mogelijk contact met u op voor een offerte op maat.