Barbecue en Weiland games

Vorige slide
Volgende slide

Dagindeling

Vier een familiedag, bedrijfsuitje of gezellige middag met vrienden en speel de Weiland games. De weiland games zijn geïnspireerd op de Highland Games, alleen met een hints naar de boerderij. Strijd in teams tegen elkaar. Voor we de activiteit starten, krijgt iedereen een toepasselijke Schotse outfit aangemeten.  De gezellige middag ziet er als volgt uit:

 • Ontvangst met koffie / thee en een koek;
 • Start van de activiteit: de Weiland Games worden gespeeld op het boerenland;
 • Na ongeveer 1,5 uur komen we terug op een van de feestlocaties. We borrelen wat en de nootjes staan op tafel. 
 • Geniet van een heerlijke maaltijd. Maak een keuze uit een uitgebreide barbecue (er wordt voor het gezelschap gebakken op houtskool) of Boerengoed buffet;
 • Koffie en thee voor de liefhebbers;
 • Eventueel een dessert na (met meerprijs)
 • We sluiten af

Weiland games onderdelen

De Weiland Games zijn gebaseerd op de Highland Games. De Highland Games zijn 19e-eeuwse traditionele spelen uit de hooglanden van Schotland. In teams spelen jullie tegen elkaar waarbij kracht, samenwerken, tactiek en behendigheid centraal staan. Een belangrijk onderdeel van dit spel is de kledij. Iedereen speelt mee met een outfit waarbij elk team een eigen kleur krijgt. De kilt, sjerp en hoed geven direct een groepsgevoel. Dus pomp de spierballen op en ga de strijd met elkaar aan!

De Weiland Games bestaan uit verschillende spellen. Beide teams strijden tegen elkaar en proberen zo veel mogelijk onderdelen te winnen. Bij alle onderdelen draait het om samenwerken binnen de teams. Saamhorigheid en plezier zijn de belangrijkste speerpunten. Afhankelijk van de groep wordt er een selectie gemaakt van verschillende spelonderdelen:

 • Spijker slaan
  Probeer met je team als eerste alle spijkers in een blok hout te slaan. Iedereen komt aan de beurt met deze estafette vorm.
 • Boomstam werpen (Caber tossing)
  Een boomstam van 1,5 meter zo ver mogelijk werpen. Alle teamleden komen aan de beurt, dus moedig ze allemaal aan! Schreeuw je team naar de overwinning, want hoe verder de boomstam komt, hoe meer punten je krijgt. Het team met de meeste punten wint dit onderdeel van de Highland Games.
 • Steenstoten (Putting the Stone) / Klompgooien
  In het weiland ligt een hooivork, waar ieder teamlid zo dicht mogelijk een steen of een klomp naartoe moet werpen. Ieder teamlid mag maar één poging wagen.
 • Zak werpen
  We gaan nog meer werpen! Deze keer een jutezak gevuld met stro die over een stellage heen moet. Het team met de meeste zakken over de stellage, wint het onderdeel.
 • Broekhangen
  Een eeuwenoude traditie: broekhangen. Een aantal deelnemers uit je team mag een poging wagen om zo lang mogelijk aan de broekspijpen te hangen. Welk team hangt het langst?
 • Hoefijzerwerpen (Quoiting)
  Elk team heeft zijn set met hoefijzers. Het is de bedoeling om de hoefijzers zo dicht mogelijk bij de hooivork gooien. De puntentelling is simpel: de hoefijzers die het dichtstbij de hooivork liggen krijgen punten.
 • Touwtrekken (Tug of War)
  Hakken in de grond? Iedereen klaar? Af! Trek je tegenstanders zo snel mogelijk over de lijn, voordat jullie zelf over de lijn komen
 • Paalkrachtmeting (Pole Hold)
  Een boomstam van een meter wordt aan de kop vastgehouden. De uitdagers uit ieder team moet deze met een gestrekte arm in een hoek van 90 graden, zo lang mogelijk vasthouden. Wie kan de verzuring verbijten en gaat met de overwinning naar huis?
 • Boomstam dragen (Caber Wave) 
  Draag een boomstam terwijl er een deelnemer aan de paal hangt met armen en benen. 4 teamspelers proberen de boomstam met daaraan een teamgenoot. Aan de overkant worden de deelnemers gewisseld. 
 
 

Voor wie zijn deze activiteiten geschikt?

De Highland games activiteiten kunnen voor elke groep worden aangepast. Zo zal het naar de leeftijden en kracht worden gekeken van het gezelschap. Iedereen kan meedoen tijdens de Highland Games activiteiten. Voor alle leeftijden beschikbaar. 

Tijd:

4,5 uur

Prijzen:

Volwassenen:
€69,50 p.p.
Kinderen 6-12 jaar:
€41,70 p.p.
Min aantal personen:
20

Kinderen: 2 t/m 5 jaar €7,5,- per kind.

Is jouw gezelschap met minder dan het minimum aantal?
Dan ben je met het gezelschap alsnog van harte welkom! Wij rekenen wel een toeslag.

Extra's:

Appelkruimeltaart met slagroom
€ 3,50 p.p.
Petit fours
€ 2,50 p.p
Gesorteerd gebak
€ 3,75 p.p.
Worsten- en saucijzenbroodjes
€ 3,25 p.p.
Puntzak friet
€ 3,50 p.p.
Versgebakken kipsaté met kroepoek en satésaus
€ 3,75 p.p.
Broodjes frikandel en kroket
€ 3,50 p.p.
Boerderij ijs na
€ 3,75 p.p.
Ijs- & bavaroistaarten buffet
€ 7,50 p.p.
Chocolademousse & vanille-ijs
€ 5,50 p.p.

Bekijk ook:

€ 62,50 p.p.​

Meest geboekt

€ 47,50 p.p.​

€ 45 p.p.​

Meest geboekt

€ 48,50 p.p.​

Informatie aanvragen – Barbecue en Weiland games

Vraag via onderstaand formulier meer informatie of een vrijblijvende offerte op maat aan! Vaak zijn uitjes aan te passen aan specifieke wensen. Een voorstel op basis van uw aanvraag wordt zo snel mogelijk naar je verstuurd.

Als je aanvraag verstuurd is, ontvangt je per e-mail direct alle gegevens van dit uitje.

Offerte aanvragen
Arrangement op maat

Offerte aanvragen

Laat ons weten waar u naar opzoek bent, dan nemen we zo snel mogelijk contact met u op voor een offerte op maat.