Barbecue en Schotse Highland games

Previous
Next

Dagindeling

Vanaf 15 personen, inclusief onbeperkt drank

 • Ontvangst met koffie / thee en een koek;
 • Schotse Highland Games;
 • Borrelen; de nootjes staan op tafel. 
 • Geniet van een heerlijke maaltijd. Maak een keuze uit een uitgebreide barbecue (er wordt voor u gebakken) of Boerengoed buffet;
 • Koffie en thee voor de liefhebbers;
 • We sluiten af


Highland games onderdelen

De Highland Games zijn 19e-eeuwse traditionele spelen uit de hooglanden van Schotland. In teams spelen jullie tegen elkaar waarbij kracht, samenwerken, tactiek en behendigheid centraal staan. Een belangrijk onderdeel van dit spel is de kledij. Iedereen speelt mee als echte Schot uit de 19e eeuw: met kilt. Je mag zelf bepalen of je er iets onder draagt. Dus pomp je spierballen op en ga de strijd aan!

De Highland Games bestaan uit verschillende spellen. Beide teams strijden tegen elkaar en proberen zo veel mogelijk onderdelen te winnen. Bij alle onderdelen draait het om samenwerken binnen de teams. Saamhorigheid en plezier zijn de belangrijkste speerpunten.  

 • Spijker slaan
  Probeer met je team als eerste alle spijkers in een blok hout te slaan. Iedereen komt aan de beurt met deze estafette vorm.
 • Boomstam werpen (Caber tossing) Een boomstam van 1,5 meter zo ver mogelijk werpen. Alle teamleden komen aan de beurt, dus moedig ze allemaal aan! Schreeuw je team naar de overwinning, want hoe verder de boomstam komt, hoe meer punten je krijgt. Het team met de meeste punten wint dit onderdeel van de Highland Games.
 • Steenstoten (Putting the Stone) In het veld ligt een hooivork, waar ieder teamlid zo dicht mogelijk een steen naartoe moet werpen. Ieder teamlid mag maar één poging wagen.
 • Zak werpen. We gaan nog meer werpen! Deze keer een jutezak gevuld met stro die over een stellage heen moet. Het team met de meeste zakken over de stellage, wint het onderdeel.
 • Broekhangen: Een eeuwenoude traditie: broekhangen. Een aantal deelnemers uit je team mag een poging wagen om zo lang mogelijk aan de broekspijpen te hangen. Welk team hangt het langst?
 • Hoefijzerwerpen (Quoiting) Elk team heeft zijn set met hoefijzers. Het is de bedoeling om de hoefijzers zo dicht mogelijk bij de hooivork gooien. De puntentelling is simpel: de hoefijzers die het dichtstbij de hooivork liggen krijgen punten.
 • Touwtrekken (Tug of War) Hakken in de grond? Iedereen klaar? Af! Trek je tegenstanders zo snel mogelijk over de lijn, voordat jullie zelf over de lijn komen
 • Boomstam dragen (Caber Wave). Vier teamleden houden een boomstam in de lucht, terwijl de vijfde eraan hangt. Breng je teamlid zo snel mogelijk naar de overkant voordat hij de grond raakt!Voor wie zijn deze activiteiten geschikt?

De Highland games activiteiten kunnen voor elke groep worden aangepast. Zo zal het naar de leeftijden en kracht worden gekeken van de groep. Iedereen uit het gezelschap kan dan meedoen tijdens de activiteiten. 

Tijd:

4,5 uur

Prijzen:

Volwassenen:
€65 p.p.
Kinderen 6-12 jaar:
€32,50 p.p.
Min aantal personen:
20

De kinderprijs is niet voor alleen kindergroepen. Hiervoor wordt een toeslag berekend. Kinderen < 6 jaar gratis.

Extra's:

Appeltaart met slagroom
€ 3,- p.p.
Petit fours
€ 2,- p.p
Gesorteerd gebak
€ 3,25 p.p.
Worsten- en saucijzenbroodjes
€ 2,75 p.p.
Puntzak friet
€ 3,- p.p.
Versgebakken kipsaté met kroepoek en satésaus
€ 3,50 p.p.
Broodjes frikandel en kroket
€ 3,25 p.p.
Boerderij ijs na
€ 3,50 p.p.

Bekijk ook:

Gezellig samenzijn arrangement

€ 45 p.p.​

Boogschieten en lunch

€ 47,50 p.p.​

Barbecue en Laser kleiduivenschieten

€ 79,50 p.p.​

Dagje Betuwe arrangement

€ 99,50 p.p.​

Informatie aanvragen – Barbecue en Schotse Highland games

Vraag via onderstaand formulier meer informatie of een vrijblijvende offerte op maat aan! Vaak zijn uitjes aan te passen aan specifieke wensen. Een voorstel op basis van uw aanvraag wordt zo snel mogelijk naar u verstuurd.

Als uw aanvraag verstuurd is, ontvangt u per e-mail direct alle gegevens van dit uitje.

Offerte aanvragen
Arrangement op maat

Offerte aanvragen

Laat ons weten waar u naar opzoek bent, dan nemen we zo snel mogelijk contact met u op voor een offerte op maat.