
BBQ Workshop Kamado voor Gevorderden
Deze workshop is voor iedereen die al een tijd een kamado heeft en alle mogelijke technieken optimaal wil beheersen. Tijdens de workshop leer je diverse gevorderden technieken. We gaan dieper in op de materie. Na deze workshop kent de barbecue geen geheimen meer voor jou!
Na deze cursus kun je thuis met vertrouwen een geheel menu met meerdere gangen van de Kamado maken. Elke deelnemer bereid een bepaald gerecht. Wanneer deze klaar is dan proeven we deze met de gehele groep. We werken met meerdere Big Green Eggs (met name Large en Medium), daarnaast met compactere modellen van Kamado Joe, Primo, Monolith en the Bastard. Het programma is seizoensafhankelijk. Onderwerpen die langskomen tijdens de Kamado BBQ workshop voor gevorderden.
Inhoud en onderwerpen die aan bod komen Kamado Masterclass algemeen:
- Wat is reversed sear?
- Wat is cavemen style (vlees + groente)?
- Wat kun je allemaal met het rookplankje op de kamado?
- Hoe maak je het lekkerste kippetje op de kamado?
- Wat kun je allemaal met het spit op de kamado?
- Hoe gebruik je de kamado als oven?
- Wat zijn de must-have accessoires voor de gevorderde BBQ’er?
- Spit bereiding versus kip op een standaard
- Rauw brooddeeg op de steen of in een Dutch Oven
- Grote stukken vlees: Heen en weer grillen
- Vis op de rookplank versus warm gerookte vis
- Groenten poffen, grillen en opnieuw bakken
- Een nieuw dessert: Creme brulee of clafoutis
De BBQ workshops worden gegeven op de vaste Hooimijt locatie van het Boerengoed. De workshops worden gegeven door de ervaren pitmaster Jeroen Hazebroek.
Tijdens de workshop wordt er veel geproefd. En naderhand geniet je van je eigen bereidde gerechten van de barbecue. Inclusief onbeperkte dranken consumpties.
Jeroen Hazebroek heeft verschillende BBQ boeken geschreven zoals Hete Rook. Jeroen komt al geruime tijd op onze locaties voor het geven van workshops.